Bağışıklı Sistemini Güçlendiren 10 Besin
Kış mevsiminin gelmesiyle hastalıklar arttı.
İşimizden gücümüzden olmamak yatağa düşmemek için bağışıklı sisteminin güçlü olması gerekiyor.
İşte bağışıklı sistemimi güçlendirecek 10 altın besin.
1. Kırmızı Et
Mikroplara karşı vücutta antikor üretiliyor.Antikorların yapısında protein var güçlü protein almalıyız ki vücudumuz yeterli antikor üretebilsin hastalıklara karşı gelebilelim.
Kırmızı et 'in yanı sıra tavuk,balıkta olur ancak en güçlü protein kırmızı ettedir.
Protein için kırmızı et kaslı et önemlidir.Örneğin balık kaslı et değildir.
Aksırıp tıksırmaya başladığınızda biraz ete yüklenin
Bizi en çok güçlendiren kırmızı ettir.
2. Yumurta
Diyabet olmadığınız sürece her gün 1 yumurta tüketmeliyiz.
Diyabetli kişide damar bozukluğuna neden olduğundan doktoruna danışmalıdır.
Sağlıklı bir birey bu kış aylarında gücünü artırmak hastalıklardan korunmak bağışıklığı artırmak adına haftada 6-7 yumurta yiyebilir.
3. Süt
Süt dediğimizde herkesin aklına kalsiyum gelir ama süt 'ten güzel protein alıyoruz.
Çocukların boyunun uzamasında da faydalıdır.
Nezle olacağımız zamanda boğazımızda bir gıcıklı başlar işte o zaman sütle balı karıştırıp içmeliyiz.
Süt ve bal gece daha rahat uyumanızı da sağlar.
4. Sarımsak
Sarımsak çok önemli evet kokusu var ama her gün 1-2 diş yemeliyiz.
Yemeğin içinde pişmiş şekilde de olabilir ama çiğ yendiğinde içindeki antioksidan gücü yüksek maddeleri daha iyi alıyoruz.
Sarımsağın içinde kükürtlü bileşikler var bunlar vücutta aktif hale gelerek bizi bakterilere,virüslere karşı koruyor.Yani doğal bir antibiyotik diyebiliriz.
Ek bilgi olarak :
Piramitler yapılırken işçilere sarımsak yedirmişler.
Antik Yunan 'da atletlerin diyetlerine sarımsak konulmuştur.
Not : Çiğ yemek ve çiğneyerek yemek daha faydalıdır.
Sonuç olarak potansiyeli yüksek en doğal ilaçtır sarımsak.
5. Kırmızı Soğan
Kırmızı Soğan 'ın içinde antosiyanin diye bir bileşik var.
İşte bu antosiyanin bizim güçlenmemizi sağlıyor.
Antosiyanin 'de çok kırmızı soğanda var.
Ayrıca içinde c vitamini de mevcuttur.
6. Acı Kırmızı Biber
C vitamini bakımından en etkili iki şey kırmızı ve yeşil biberdir.
Biber ne kadar acıysa biz içinden kapsaisin diye bir antioksidan alıyoruz.
Peki bu kapsaisin ne işe yarıyor ?
Genç kalmanızı sağlıyor,vücut direncini artırıyor,kansere karşı koruyor,bağırsakları çalıştırıyor.
C vitamini alırken çiğ yemek daha faydalıdır.
7. Propolis
Arı bitkilerden,ağaçlardan topladığı çer çöpü kendi vücudundan maddelerle karıştırıp reçinemsi bir karışım elde ediyor ve bununla yuvasını tamamen kaplıyor ve yuvasına zararlılar giremiyor.
İnsanoğlunun yüzyıllardır bunu tedavide kullanıyor.Son zamanlarda bilim adamları bunu iyice araştırmaya başladılar.Antioksidan gücü çok yüksek.
8. Zerdeçal
İçerisinde kürkümin adı verilen bir şifalı madde var.
Kürkiminin bilimsel olarak kansere karşı koruyucu olduğu saptandı.
Sindirim sistemine de faydalıdır.
En önemlisi yapılan araştırmalarda alzheimer hastalığına karşı koruyucu olduğu saptanmıştır.
9. C Vitamini
10.Balık Yağı

bağışıklık sistemi nasıl güçlenir,bağışıklık sistemini güçlendirmek,bağışıklık sistemini güçlendiren besinler,bağışıklık sistemini güçlendiren vitaminler